Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 249 6744

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Miért fontos a szájhigiéniai kezelés?

 
Mosolyunk szépségének és egészségének megőrzése érdekében, az otthoni megfelelő fogápolás mellett fontos a rendelőben elérhető professzionális kezelések igénybevétele.
 
Ezen kezeléseket a fogorvosok, illetve a kifejzetten erre szakosodott dentálhigiénikusok végzik.
 
A szájhigiéniás kezelés alatt a fogorvos vagy a fogászati higiénikus (dentálhigiénikus) maximálisan eltávolítja a fogakon lévő lepedéket és fogkövet, ezt követően nyújt egy olyan személyre szabott szájápolási tanácsadást, ami a mindennapokba beilleszthető és ezzel a lehető legmegfelelőbben tudja ápolni fogait.
 
A fogmosást követően egyből elkezdődik a fogakon a lepedékképződés. Ha a lepedék eltávolítására nem fektetünk kiemelkedő hangsúlyt, akkor a lepedékből fogkő alakul ki, melyet otthon nem tudunk eltávolítani a fogainkról.
A kezeletlen fogkő azon túl, hogy esztétikailag zavaró látványt nyújt, súlyos fogágy-betegség kiindulópontja is lehet, ha nem kezelik időben.
 

Milyen eljárások léteznek a dentálhigiéniában?

 
A tisztaság elérése két fázisban történik:
  • Első fázis az ultrahangos fogkő-eltávolítás, ehhez hozzá tartozik egy polírozás.
  • Második fázis az Air-Brush só polírozás.
 
A fogkő-eltávolítás (depurálás) során eltávolítják a nagyobb méretű, durvább fogköveket. Az ultrahangos fogkő-eltávolítás után a dental higiénikus polírozással tisztítja meg a fogfelszínt, ami azt jelenti, hogy egy finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával felpolírozza a fogakat.
 
A sópolírozás eltávolítja a fogközökben lévő fogkövet, ahova a depurátorfej már nem fér be, illetve a lerakódásokat is, ezáltal érezhetően sima lesz a fog felülete.
A nehezen hozzáférhető helyeken Air-Brush só polírozást (pici porszemcséket fúj a fog felszínére) használnak, ami eltávolítja a kisebb lerakódásokat. Ezáltal egy sima felület alakul ki, amin a lepedék nehezebben tapad meg.
 
 

 
A fogkő-eltávolítás és szájhigiéniás kezelések, illetve kontroll vizsgálat évente minimum kétszer javasolt, hogy a fogágy és fogaink egészsége megfelelő legyen, illetve a kontroll vizsgálatok alkalmával fény derülhet arra, ha további kezelésre lenne szükségünk, kérjen időpontot és jöjjön el hozzánk.
 
Továbbiakért információk - rendelői fogfehérítés, belső fogfehérítés, fogékszer, harapásemelő - az Esztétikai kezelések című fejezetben.
 

 
Aktuális akcióinkat ide kattintva megtekintheti.
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 

Visszahívást kérek


Árkád Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem